ato Architects' Tiny, Modern House

The architects were concerned that since the site was about 11 feet above the road, the house would look larger than its actual size. So it is designed with setback volumes floating over open and translucent spaces to break up its massing. The concrete walls were cast with a rough texture by using small split lauan wood to match the old masonry walls in surrounding buildings. And the roof line of the new house echoes that of other homes in the historic neighborhoo

Read more: Tato Architects’ Tiny, Modern House in Ishikiri Fits in With Historic Japanese Neighborhood House in Ishikiri Tato Architects – Gallery Page 2 – Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building 

 

House in Ishikiri / Tato Architects | ArchDaily.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.